Menekülés közben sodort el egy miskolci rendőrt egy bódult sofőr

Megosztás

Hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség egy 24 éves borsodi férfi ellen – írta a Blikk.

A férfi 2020 júliusában jogosítvány nélkül, bódult állapotban vezette az autóját Miskolcon, amikor a rendőrök felfigyeltek a jármű rossz műszaki állapotára. Követni kezdték őt, és többször jelezték intézkedési szándékukat. A sofőr erre reagálva menekülni kezdett. Végül egy zsákutcában sarokba szorították.

Az egyik rendőr elindult a férfi gépkocsija felé, és hangosan többször felszólította, hogy álljon meg. Amikor a rendőr odaért a gépkocsihoz, a férfi nagy sebességgel elindult és elsodorta a rendőrt, akinek a könyöke a gépkocsinak ütődött.

A férfi menekülés közben nekihajtott a rendőrautó ajtajának, majd egy kereszteződéshez érve felhajtott a járdaszigetre, ahol nekiütközött egy oszlopnak. Gyalog menekült tovább, de hamar elfogták.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a büntetett előéletű férfi ellen közúti veszélyeztetés, hivatalos személy elleni erőszak, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat. A férfi tagad.

A nyomozó ügyészség azt indítványozta, ha a férfi beismeri a tettét, a bíróság ítélje őt 5 év börtönbüntetésre és 6 év járművezetéstől eltiltásra.

Kapcsolódó cikkek