Decemberben érkezik a Salkaházi Plusz

Megosztás

A napokban olyan híresztelésekről lehetett hallani, hogy ebben az évben elmarad a támogatás, de Miskolc önkormányzata nemrég megerősítette, hogy a Salkaházi Plusz Program keretében az idén is kapnak támogatást azok a miskolci szépkorúak, akik ezt megigényelték.

Úgy tűnik Veres Pál betartotta korábbi ígéretét, miszerint a Nagy-Miskolc programban a korábbi tízezer forintos támogatás emelését ígérte. És valóban, az idén 10 százalékkal nagyobb összeg jut a miskolci szépkorúaknak (Annak ellenére is, hogy a koronavírus járványhelyzet több százmillió forintos védekezési költségei és a kormányzati elvonások súlyosan érintették a város költségvetését).

Ezt Mokrai Mihály is megerősítette oldalán:

Mint a város gazdasági tanácsnoka, szeretnék megnyugtatni minden érintettet, hogy idén december 18-ig is számíthatnak arra a támogatásra, amelyet az önkormányzat tavaly eljuttatott az idősekhez, hogy kifejezze az életen át tartó munkájuk iránti megbecsülését.

– írta.

A juttatás kézbesítését decemberben kezdi meg a Magyar Postán keresztül az Önkormányzat, akik pedig banki átutalást kértek, ugyanebben az időszakban kapják meg a támogatást.

Azok, akiknél a jogosultsági feltételek még az év végéig teljesülnek, vagy akik valamilyen oknál fogva eddig még nem nyújtották be a támogatási kérelmüket, ezt december 31-ig még megtehetik. Ezután a határidő után azonban jogvesztő, már nem lesz lehetőség a támogatás megállapítására.

– közölték.

Kapcsolódó cikkek