A Miskolci Egyetem egészségügyis hallgatóinak önkéntes segítségét kérik a járványkezelésben

Megosztás

Korábban már közzétettek két levelet, amiben a Miskolci Egyetem rektora, Dr. Horváth Zita kérte – előbb az Egészségügyi Kar, majd az összegyetem – jogosítvánnyal rendlekező hallgatóit, hogy segítsenek az Országos Mentőszolgálat teszteléssel foglalkozó munkatársainak eljutni az állampolgárokhoz.

Most újabb megkeresés érkezett, azonban ezt már Prof. Dr. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár írta:

A koronavírus járvány elleni védekezésben az Operatív Törzs döntései alapján (…) ,az orvos-, egészségtudományi egyetemek hallgatóit választott hivatásuknak megfelelő gyakorlati feladatra szükséges bevonnunk.

Ilyen feladatuk lesz az oktatási és nevelési intézményekben (bölcsődék, óvodák, alapfokú nevelést-oktatást végző iskolák, szakképző iskolák) valamint egyes szociális intézményekben dolgozók koronavírus kimutatására alkalmas szűrése, valamint a felsőbb éves nagyobb gyakorlattal rendelkező hallgatóknak egyes fekvőbetegellátó intézmények betegellátási tevékenységbe való bekapcsolódás.

– ismertették az önkéntesen vállalható segítségeket.

Sajnos továbbra is az látszik, hogy a magyar egészsségügy alig áll a lábán, pedig ilyen vészhelyzetben különösen fontos, hogy működjön hazánkban megfelelő ellátás. Ezért innen is köszönjük minden hallgatónak, akik szabadidejüket, energiájukat (és talán egészségüket) nem kímélve segédkeznek a szűrésben, betegellátásban!

Kapcsolódó cikkek