Fekete ruhás biztonsági őrök jelentek meg, amikor egy hallgató szalagot próbált tenni az SZFE épületére

Megosztás

A Hvg.hu-n jelent meg az a videó, amin az látszik, hogy a szalagkihelyezés miatt az épület portása két fekete ruhás biztonsági őrt riaszt. A portás azt is mondta, hogy ilyen esetekben ezentúl a rendőrséget is értesítenie kell.

A biztonsági őrök megkérdezik a lányt, hogy milyen jogon rakta ki a szalagot, majd azt mondják, hogy mellőzze az ilyen fajta megnyilvánulásokat.

Az egyetem hallgatói, miután a vírushelyzet miatt felfüggesztették tiltakozásukat, úgy döntöttek, hogy egy ember mindennap felrak egy szalagot a Vas utcai egyetemi épület egyik oszlopára. Ez a fajta ellenállás elég sziszifuszi, mert a szalagokat mindennap el is távolítja valaki.

Hallgatók a Hvg-nek azt mondták, korábban nem voltak az egyetemen biztonsági őrök, úgy vélték, hogy most a megfélemlítésük miatt lehetnek ott.

Az SZFE hallgatói szeptember elsején foglalták el az SZFE Vas utca épületét, azt mondták, hogy oda nem léphetnek be az általuk illegitimnek tartott vezetőség tagjai. Az egyetemfoglalás 72 napig tartott, annak a járványhelyzet miatt bevezetett intézkedések, többek között a kötelező online oktatás vetett véget.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek