Egy fideszes polgármester szerint a koronavírusos fertőzötteket leprásként kell kezelni

Megosztás

A közelmúltban készített interjút Szarvas fideszes polgármesterével, Babák Mihállyal, aki egy “nagyszerű” szófordulattal élt a koronavírusos fertőzöttek kapcsán. Azt mondta:

Aztán hogyha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást! Bocsássanak meg a kifejezésért…

Majd azzal folytatja, hogy aki koronavírusos, ahhoz nem szabad hozzáérnünk… És etetnünk kell, és mosnunk kell, és ugyanakkor azt meg kell tenni, hogyha bevittük az ételt, akkor külön mosogassunk, és ott használjunk hypót vagy fertőtlenítőt, ne mosakodjunk ott, ahol ő mosakszik, és ne használjunk olyan dolgokat, amit ő használ. Nagyon csúnya volt a kifejezés amit mondtam, de ténylegesen el kell izolálnunk és az érintkezést a minimumra kell csökkenteni.

A polgármesternek év elején is volt megosztó megjegyzése, az után elnézést is kért. Akkor az egyik ellenzéki képviselőnő szóvá tette, hogy nem hallani rendesen, amit mond, majd megkérte, hogy hajoljon közelebb a mikrofonhoz.

Erre a polgármester visszaszólt: Maga engem nem hall?! Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom.

Kapcsolódó cikkek