Álruhában és konyhakéssel “dolgozott” az ózdi kasszarabló

Megosztás


Álruhában, konyhakéssel rabolhatta ki az ózdi dohányboltot az a gyanúsított férfi, akinek a mai napon döntött a letartóztatásáról az Ózdi Járásbíróság nyomozási bírája.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított elhatározta, hogy az Ózd Árpád vezér úton lévő dohányboltból fog pénzt szerezni. Tudott a trafikban lévő biztonsági kameráról, ezért annak érdekében, hogy a felvételek alapján később ne tudják beazonosítani, a saját ruházatára további nadrágot és pulóvereket, a fejére kapucnit húzott, az arcát szájmaszkkal takarta el, majd egy konyhakésnek látszó tárggyal a dohánybolthoz ment. Az üzletbe belépve elővette a magával vitt késnek látszó tárgyat, azt maga elé tartotta és azt mondta az eladónőnek, hogy „Adjad ide az összes pénzt, gyorsan, igyekezz!” Az eladó félelmében kinyitotta a pénztárgépet, mire a gyanúsított benyúlt a kasszába, kivette a benne lévő pénzt, és a mintegy 160.000.-forinttal elfutott.

A büntetett előéletű gyanúsítottal szemben felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult eljárás, mely cselekmények miatt – a férfi bűnösségének megállapítása esetén – 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Kapcsolódó cikkek