Nyugdíjasokat toboroznak PCR-tesztelésre

Megosztás

Egészségügyi tapasztalattal keresnek óránként nettó 1500 forintért PCR-mintavételi munkatársat a nyugalmazott egészségügyi dolgozók körében – vette észre a Pesti Hírlap.

Az ajánlat szerint minden nap kellene dolgozni, és bár felvetődhet a kérdés, hogy miért a legveszélyeztetebb korosztályt akarják bevonni a tesztelésbe, az ezt hirdető nyugdíjaas szövetezet gyorsan megválaszolta ezt is a hirdetésben: szerintük a legbiztonságosabb felszerelést adják, és mindennapos dolgozói szűrést is biztosítanak.

Az újság megkereste a szövetkezetet, akik azt állítják, jelenleg a lehetősége munkavállalók jelentkezését várják, ezért a program részletezését csak november 20. után tudják közölni.

A penzcentrum.hu szerint egy magánszolgáltató email útján toborozza a védőnőket és a gyógyszerészeket koronavírus-tesztelőnek, ők akár havi nettó egymillió forintot is megkereshetnek.

Nagyon úgy tűnik, továbbra sincs ember tesztelni, a Budapesti Műszaki Egyetemről is toboroztak diákokat, igaz, őket csak adminisztratív feladatokra és sofőrködésre.

Kapcsolódó cikkek