Ismét elindult a pánikszerű vásárlás Bécsben, a szigorú zár előtti utolsó alkalmakat kihasználva

Megosztás

A boltok ráadásul különböző nagy kedvezményekkel is csalogatják a vevőket, ami miatt 40-50 méteres sorok is kialakulnak az üzletek előtt.

Orbán Viktor szerint járványhelyzet szempontjából Magyarország “kísérleti laboratóriumának” tekinthető Ausztria, ahol a miniszterelnök szerint “hasonló a helyzet” koronavírus tekintetében, mint itthon. Az osztrákok október 31-én vezették be azokat a járványügyi szigorításokat, amikhez hasonló nálunk november 11-től lépett életbe: a nyolctól hatig (nálunk ötig) tartó kijárási tilalom mellett a rendezvényeket betiltották, bezártak a hotelek a turisták előtt, illetve nem lehettek nyitva a mozik, színházak, múzeumok, edzőtermek, fürdők, állatkertek és síközpontok sem. Az éttermek házhoz szállításra, az egyetemek és középiskolák távoktatásra álltak át.

Az osztrák Egészségügyi Minisztérium csütörtökön beszélt arról, hogy a korlátozások így sem elégségesek, az osztrák sajtóban pedig azóta újabb szigorításokról írnak. Az OE24 információi szerint már “készpénznek lehet venni”, hogy többek között a bevásárlóközpontok bezárásával, kijárási tilalom szigorításával, teljes távoktatással és szigorúbb ki-beutazással kapcsolatos intézkedések várhatók következő hét keddtől az országban. 

A kancellár, Sebastian Kurz erről hivatalos bejelentést még nem tett, az osztrákok azonban biztos, ami biztos alapon pánikvásárlásba kezdtek szombaton, több bevásárlóközpontban százméteres sorok kígyóznak a pénztárak előtt. A főváros, Bécs bevásárlóutcáján, a Mariahilfer Strasse-n az OE24 szerint 200 méteres sor alakult ki az egyik cipőbolt előtt, ami 50%-os kedvezménnyel kezdte el árulni termékeit a hétvégére. Ugyanez volt a helyzet a bevásárlóközpontok cipőboltjainál is.

De hasonlóan jártak a ruha- és vegyesboltok is. Vajon Magyarország ismét 1-2 hetes késéssel követi mindenben Ausztriát?

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek