Kovács Zoltán: Jourová hazudik, mert Soros embere – minden jogállami kritikát ezzel söpör továbbra is szőnyeg alá a Fidesz-KDNP

Megosztás

Az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Brüsszelben bírálta a magyar kormány alkotmánymódosító lépéseit, valamint az itteni médiahelyzetről is megfogalmaztak kritikákat a bizottságban. Az államtitkár reakciója a szokásos: Soros.

Az államtitkár a Twitteren reagált arra, hogy Vera Jourová a magyar médiaviszonyokról azt mondta, komoly aggályok vetődnek fel a szólásszabadság, valamint a független média munkafeltételeit illetően.

Vera Jourová és Didier Reynders uniós biztosok az ideológiai meggyőződésük alapján végzik munkájukat, ami aláássa az Európai Bizottság hírnevét – írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Twitter-üzenetében pénteken.

Kovács arra reagált, hogy Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Brüsszelben felhívta a magyar kormány figyelmét arra, hogy fontos lenne, ha a törvény- és alkotmánymódosítások elfogadását széleskörű vita előzné meg.

Mindezt azért jegyezte meg a biztos, mert a kormány kedd este az Alaptörvény módosításáról törvénytervezetet nyújtott be, órákkal a veszélyhelyzeti törvény megszavazása után.

Kovács Zoltán azt írta, hogy Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa is teljességgel hasztalan a tagállamok számára a világjárvány idején.

Vera Jourová is részt vett Reynders sajtótájékoztatóján és a magyar médiaviszonyokat bírálta. Azt mondta, hogy a média magyarországi helyzetét érintően komoly aggályok vetődnek fel a szólásszabadság, valamint a független média munkafeltételeit illetően.

Kovács szerint Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke ismét kompromittálta magát, és bebizonyította, nem ér fel az uniós biztos szerepéhez.

Azt is hozzátette, a biztos semmit sem tud a magyar sajtószabadságról, és hazudik, mert Soros György embere.

Amikor a kormánynál hevesen sorosoznak, sose felejtsük, milyen sokan szereztek diplomát Soros György ösztöndíjával

Továbbra is követeljük Vera Jourová lemondását – zárta üzenetét Kovács Zoltán.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek