Eddig 184 millió forintot fizetett a NER, hogy a Puskás Stadionban bulizhasson

Megosztás

Noha a Puskás-aréna futballstadionnak épült, a megtartott események közül a legtöbbször nem volt szükség a gyepszőnyegre. A 190 milliárd forintért – a jövő évi futball-Európa-bajnokságra – felhúzott aréna a Magyar Hang által kikért adatok szerint leginkább konferenciáknak, banketteknek és más kisebb-nagyobb összejöveteleknek adott helyet az elmúlt egy évben. A stadionban szűk egy év alatt 50 különböző rendezvényt tartottak.

A tavaly november 15-ei megnyitót követően karácsony előtt sokasodtak meg a rendezvények a stadionban, szinte minden napra jutott egy-egy buli – írja a lap. Az arénában tartotta bankettjét a stadion építésében részt vevő, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Zrt, a 300 vendég a VIP Clubban múlatta az időt 3,6 millió forintért.

Ehhez képest a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerény 110 személyes estet rendezett a „business VIP” helyiségben, 1,1 millió forintért, míg a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja a 200 fős bankettért másfél millió forintot fizetett.

Balásy Gyula rendezvényszervező kft.-je, a Moonlight Event két bankettre is igénybe vette az elegáns „Business VIP” helyiségét. A Sportközpontok a 350 és a 400 fős bankettért 12 millió, illetve 13 millió forintot számlázott.

Más cégek mellett több rendezvényt tartott itt a Magyar Labdarúgó Szövetség, ezek között volt továbbképzés és sajtótájékoztató is. De volt összejövetele itt az Antenna Hungáriának, a Magyar Birkózó Szövetségnek, a Széll Kálmán Alapítványnak, a Magyar Esport Szövetségnek is. Az Art Group Kft. ugyanakkor egy konferenciára ingyen kapta meg az egyik helyiséget.

Ezekből a rendezvényekből a Puskás-stadiont üzemeltető Nemzeti Sportközpontoknak szűk egy év alatt 184 millió forint bevétele származott. Ehhez jönnek még a futballmérkőzésekből befolyt összegek, összességében 326 millió forint.

Kapcsolódó cikkek