“A hulladékügy a politikai nézetkülönbségek felett áll”

Megosztás

Sajnos az illegális szemétlerakók Miskolc egyes részein is rendkívül nagy probléma. Az egyik ilyen hely a Lyukóbányai út, aminek a mentén több helyen is szétszórják a szemetet. Vannak, akik az üres telkekre hordják a kukájuk tartalmát.

Sokan adták el a házukat, az itt lakók egy része pedig gyakran használja ezeket a portákat szemetesnek. A patkányok itt közlekednek, nappal is előbújnak, nem félnek semmitől.

– mesélte a Minapnak egy helybeli férfi.

Bazin Levente képviselőtársammal – a képviselői alapunk terhére – 100 darab kesztyűt és ugyanennyi zsákot biztosítottunk a szervezőknek. Bízom abban, hogy ezzel a megmozdulással felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szemetelés helyett rakják kukákba a hulladékot az itt lakók. A legnagyobb probléma ugyanis az, hogy hiába szervezünk ilyen akciókat, ha állandóan újratermelődik a szemét.

– nyilatkozta Deák-Bárdos Mihály fideszes képviselő.

Bazin Levente és Deák-Bárdos Mihály képviselők szerint a hulladékügy a politikai hovatartozások felett áll.

Tíz darab konténert tettek ki a városrész különböző pontjain. A mintegy 100 helyi önkéntes ezekbe gyűjtötte az összeszedett szemetet.
– Idén kibővült ez a kezdeményezés: közösen leküzdöttük a választókörzet határait és egész Lyukót bevontuk a szemétszedésbe. Azt láthatjuk most, hogy az itt lakók szedik össze a saját lakókörnyezetükben összegyűlt szemetet. A lényeg tehát a közös felelősségvállalás. 

– közölte a Minapnak Bazin Levente, a Velünk a Város önkormányzati képviselője.

Szerinte nagyon fontos érzékeltetni azt a helyi lakosokkal, hogy a felelős hulladékgyűjtés és a környezetvédelem mindenkinek a saját felelőssége.

Kiemelt kép: Végh Csaba, minap.hu

Kapcsolódó cikkek