Csúcsokat dönt az olaj ára, drágulhat a benzin

Megosztás

Szerdán több mint kéthavi csúcsra emelkedtek a világpiaci olajára,pedig november első kereskedési napján még több mint öthavi mélyponton is jártak az árak – írja az MTI. Augusztus utolsó hete óta nem volt ennyire drága a nyersanyag.

Az amerikai belpolitikai bizonytalanságok enyhülése és a koronavírus-járvány visszaszorítását övező remények feléledése egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a múlt heti mélypontokról felpattantak az olajárak. A hét két első napján 11 százalékkal drágult a kőolaj. Nagyot lendített az árakon az amerikai elnökválasztás és az is, hogy a Pfizer amerikai gyógyszergyártó hétfőn bejelentette, a BioNTech német biotechnológiai vállalattal közösen fejlesztett vakcinája több mint 90 százalékos hatékonysággal előzte meg a súlyosan fertőző Covid–9-betegség kialakulását.

Közép-európai idő szerint szerda délután két órakor a januári szállítású brentet hordónként 2,64 százalékos pluszban, 44,76, a decemberi szállítású WTI-t pedig 2,47 százalékos nyereségben, 42,38 dolláron jegyezték.

Kapcsolódó cikkek