“Hogyan éld túl hajléktalanként Miskolcon” – Polgárpukkasztó fiatalok forgattak a városról – videó

Megosztás

A Cretins (kretének) nevű polgárpukkasztó Youtube-csatorna tagjai nemrég Miskolcra látogattak, hogy kipróbálják, hogy lehet túlélni hajléktalanként a városban.

A csatorna elődjét 2012-ben alapították, ami egy úgynevezett “prank” (azaz csíny) videósorozatnak indult. Az első csatornát 2018-ban törölte a Youtube a kifogásolható tartalom miatt, illetve a tagok is többszörösen büntetve lettek a magar hatóság által:

4,5 millió forintra büntették a két alapítótagot, mert 2013-ban beszaladtak egy meccsre, 120 óra közmunkát kapott a Regi nevű tagjuk, mert levette egy rendőr sapkáját, szintén neki megítéltek 2 év felfüggesztett börtönt, mert megállított egy vonatot, de büntették már közszeméremsértésért és további 312 óra közmunkára is ítélték, mert egyszer odabilincselte magát egy rendőrautóhoz.

Úgy látszik, hogy a csapatnak semmi se szent, de a polgárpukkasztás mellett néha bizonyos problémákra is fel tudják hívni a figyelmet, például a hajléktalanok helyzetére. Az egyik sorozatukban városról-városra járkálnak és kipróbálják, hogy mit tudnak tenni a nincstelen emberek az életbenmaradásért.

Ennek apropóján látogattak el Miskolcra is: Bejárták a belvárost, az Avast és kimentek Lyukóvölgybe is körbenézni.

A felvételek alapján aki találkozott velük az utcán, az egészen biztos hogy nem felejti el az arcukat:

Kapcsolódó cikkek