Növényi hatóanyagok, melyeken ámul a tudomány

Megosztás

Az ember ősei számára csak a természet kincsestára állt rendelkezésre, hogy fájdalmaikra, egészségügyi problémáikra gyógyírt találjanak. Gyógyszerek vagy orvoslás híján az állat- és növényvilág nyújtotta hatóanyagokat használták. A népi gyógyászat és a természetgyógyászat a mai napig őrzi a titkokat, sőt a modern kutatások is alátámasztják a korábbi feltételezéseket, tapasztalatokat.

Az ázsiai kultúrákban manapság is kiemelt hangsúlyt kapnak a gombák és növények hatóanyagai, de hazánkban is ismertek a gyógyfüvek, gyógyteák, vagy a virágesszenciák.

Magyar találmány modernkori problémákra

Egy magyar agrármérnöknek, Mester Károly alkotta meg azt a növényi esszencia komplexet, ami elképzelései szerint a civilizációs betegségekkel küzdő ember problémáira lehet megoldás.

Táplálkozásunk, életvitelünk teljesen átalakult az ősidők óta, túl sok a feldolgozott étel, a tartósítószerek, amikhez evolúciósan nem tudott adaptálódni a szervezet, ezért veszítjük el könnyen a természetes egyensúlyt.

Ennek az érzékeny egyensúlynak a visszaállításában segíthet aHerbafulvo ital, mely jótékony hatásait a keringési-, az emésztési szervrendszer, a máj és a vese védelmében fejtheti ki , de a rákmegelőző kutatásokban is alkalmazzák, jótékony hatású az erekre, a vérnyomásra, csökkentheti a stresszt, fáradékonyságot, a menstruációs panaszokat, segíthet a vércukorszint normalizálásában, de gyulladáscsökkentő hatása a mozgásszervi, reumás bántalmakra is kiváló lehet.

A nyálka megvédi a légzőszerveket

A növények hatóanyagai ott vannak az illóolajaikban, a virágaikban, a cseranyagokban, de a növényi nyálkákban is, amik tulajdonképpen vízben duzzadó szénhidrátok. Ilyen a lenmag hatóanyaga, amely kiváló légzőszervi megbetegedésekre, mert bevonja a nyálkahártyát. De a lenmagolaj egyéb pozitív hatásokkal is bír, csökkenti a gyulladásokat, a vérnyomást, diétázásnál segíti a máj munkáját, és még a bőrt is megszépíti.

Kapcsolódó cikkek