Futók mentették meg a kisállatok életét Miskolctapolcán

Megosztás

A mályi állatmentők azonnal magukhoz vették a megmentett kis degukat, akiket valaki egyszerűen kihajított egy dobozban az elkövetkező fagyok előtt.

A Mályi Madármentő Állomás Facebook-bejegyzéséből szerezhettünk erről tudomást.

“Egyszerűen kidobták a degukat a kőbányánál! 😡😠😡

Most érkezett hozzánk egy hívás miszerint futás közben arra lettek figyelmesek, hogy valamilyen kis emlősök vacogtak az egyik fűcsomónál a miskolctapolcai kőbányára vezető út mellet. A teljesen átfagyott kisemlősöket magukhoz vették a futók és elhozták hozzánk. A doboz alján, két kis elhanyagolt és remegő degu látványa fogadott minket.

A megtalálók elmondása szerint még kukorica és tökmag is volt melléjük kitéve így biztosra mondható, hogy valaki nemes egyszerűséggel a tél és a fagyok előtt kidobta a kis degukat. 🤬😡😠Nem tudjuk megérteni, hogy valaki, hogy lehet ilyen kegyetlen, hogy sorsára hagy két védtelen állatot és kidobja őket a tél előtt.Egyelőre nagyon meg vannak rémülve és fáznak.

Meleg védett helyen kialakítottunk nekik egy megfelelő szálláshelyet és kaptak élelmet is. Hasonló sorsot kívánunk az elkövetőnek is. A fiatal futó párnak ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy magukhoz vették a degukat, elhozták hozzánk és ezzel megmentették az életüket. Köszönjük.”

Facebook

Kapcsolódó cikkek