Orbán: Hétfőtől új világ kezdődik Magyarországon – eddig volt a türelmi idő

Megosztás

A kormányfő szerint most már erőből kell betartatni a szabályokat, a türelmi idő lejárt. A hatóságok sokkal erélyesebben lépnek fel, de Orbán azt is megígérte, áprilisra mindannyian megszabadulunk majd a járványtól.

Nem a szabályok szaporításában, hanem a meglévő szabályok betartatásában hiszek – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a kulcs a maszkviselésben van, a hatóságok pedig hosszú ideig voltak megértőek, segítőkészek.

A helyzet arra kényszerített bennünket, hogy tekintsük lezártnak a beszoktatást, ahogyan az óvodákban mondják. Mindenkinek hozzá kellett szokni a jelenlegi helyzethez, hétfőtől az ellenőrzéseknél új világ kezdődik. Eddig volt az, hogy a rendőr segít, elmagyaráz, kér, mostantól a büntetés jön

– fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, hogy hétfőtől megvan a joga a rendőrségnek, hogy bezárja az éttermeket, vendéglátóhelyek, ha ott nem tartják be a szabályokat. 

ELJÖTT AZ A PILLANAT, HOGY ERŐBŐL KELL BETARTATNI A SZABÁLYOKAT

– tette hozzá, majd kiemelte, hogy

AZ ÁLLAMPOLGÁRI FEGYELMEZETTSÉG SZEMPONTJÁBÓL MOST SEM ROSSZ A HELYZET, DE A HELYZET SÚLYOSABB LESZ ÉS KEVÉS, AMIT EDDIG MUTATTUNK. 

Az influenza elleni oltásról a miniszterelnök elmondta: a készleteket megduplázták, az oltást ingyenessé tették. 

Kétszer annyi influenza elleni védőoltásunk van, mint békeidőben szokott lenni, 1,4 millió adag és rendeltünk még 360 ezret. Van egy magyar vakcinagyárunk Pilisborosjenőn, a NATO-nak is szállítanak be, valamint Debrecenben építünk egy oltóanyaggyárat, de ez persze a jövőre vonatkozik

– mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy gyártják a Remdesivirt és az operatív törzs utasítást kapott a Favirpiravir nevű gyógyszer beszerzésére is. Mint mondta, elegendő tesztet is beszereztek, a felkészültséget rendben lévőnek látja, az orvosok bírni fogják. 

ÁPRILISBAN MINDANNYIAN MEGFOGUNK SZABADULNI A JÁRVÁNYTÓL!

– emelte ki a miniszterelnök, hozzátéve, hogy december vége, január eleje lesz, amikor az első adag koronavírus-vakcina megérkezik Magyarországra. Ebből először a veszélyeztetett csoportok kapnak, nagy tömegű európai vakcina áprilisban érkezik.

Index.hu

Related posts