Öt év alatt 10 ezer fát ültetnének a miskolciak egészségéért

Megosztás

A Nagy-Miskolc program részeként megkezdődik az őszi kertészeti időszakhoz kapcsolódó fatelepítés a város területén. Veres Pál Miskolc MJV polgármestere összesen 10 ezer fa telepítését ígérte a mostani önkormányzati ciklus végére, ebből az idén 2000 kerül elültetésre. A fatelepítésbe Miskolc MJV Önkormányzata a közösségeket, a miskolci közintézményeket, óvodákat, iskolákat is szeretné bevonni, így november 10-ig ők is pályázhatnak facsemetékre.

A többéves, szabadgyökerű facsemetékhez a karót és az ápolást segítő PVC csövet a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. biztosítja, a jelentkezőknek már csak el kell ültetni azokat az intézmények területén belül, valamint a továbbiakban vállalni a csemeték ápolását.

Az ültetéshez egyszerű fatelepítési segédletet biztosítunk, melyet minden igénylő a kiszállításkor megkap.

Az igényléseseket a miskolc.hu honlapon található igénylő lap kitöltésével a [email protected] címre kell eljuttatni november 10-ig. Miskolc Megyei Jogú Város Főkertésze a rendelkezésre álló készlet figyelembevételével javaslatot tesz a növényalkalmazásra. Az igénylők november 16-tól kezdődően, munkanapokon előre egyeztetett időpontban kaphatják meg a Városgazda által kiszállított facsemetéket.

A csemeték biztosítása a jelenleg rendelkezésre álló készlet, valamint az időjárás függvényében történik. Amennyiben az őszi ültetési szezonban nem kerül erre sor, akkor a kérelem a 2021. tavaszra tervezett ültetési szezon előjegyzésébe kerül.

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Related posts