Müller Cecília szerint kiteljesedni látszik a járvány

Megosztás

Megtartotta a korábbiaknál is rövidebb tájékoztatóját az operatív törzs. Müller az esemény kezdetén arról beszélt, hogy az egész világon, így Európában is emelkedik a koronavírus-fertőzöttek, és ezzel együtt az elvesztett életek száma is. Majd ismertette a már reggel óta tudható új járványadatokat (2032-vel nőtt az igazoltan fertőzöttek száma Magyarországon, 46-an haltak bele a vírus okozta betegségbe). Az elhunytakra kitérve azt mondta: az áldozatok 56 és 97 év közöttiek voltak.

Az országos tiszti főorvos úgy látja, hogy a korábbiakhoz képest több autoimmun-beteg hunyt el, de a vírus szerinte továbbra is elsősorban a szív- és érrendszeri betegségekben, daganatos betegségekben, illetve cukorbetegségben szenvedőket érinti jobban, közülük többen haltak meg az elmúlt 24 órában is.

Müller hangsúlyozta, hogy a járvány kiteljesedni látszik, majd azt állította, hogy az uniós átlagot nézve Magyarország továbbra is jól védekezik. Az áldozatokra visszatérve azt mondta: az eddigiek alapján a járvány itthoni áldozatainak átlagéletkora 76 év.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek