Már a kétezret is átlépte a napi új fertőzöttek száma

Megosztás

2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ami új rekordnak számít, ezzel 52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 46 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1305 főre emelkedett, 15 254-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 35 653 fő. Az aktív fertőzöttek 30%-a, az elhunytak 38%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. Kórházban 2132 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

Ami Borsod-Abaúj-Zemplén megyét illeti: itt 246 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ezzel átlépte a fertőzöttek száma a háromezret (konkrétan 3185-nél jár ez az érték).

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség. Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van. Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos keddi tájékoztatóján arra kérte az embereket, hogy kerüljék a tömegrendezvényeket – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek