Fenntartható főzésre tanítanak a séfek világnapján

Megosztás

A séfek fontos szerepére hívja idén a figyelmet a Felelős Gasztrohős Alapítvány a fenntartható élelmezési rendszerek kialakításában – vette észre a hvg.hu.

Október 20-a a séfek világnapja, aminek alkalmából szakácsok egy fenntartható receptgyűjteménnyel hívják fel a figyelmet a zöld élelmezési rendszerek fontosságára. Nem csak saját magunkat, hanem a Földet is egészségesen kell tartanunk, amiben igen nagy szerepük van a séfeknek, hiszen ők az ételeken keresztül szemléletformáló tevékenységet is folytatnak.

A világnap alkalmából a Gasztrohősök egy ingyenesen letölthető receptgyűjteményt állítottak össze a budapesti Hilda, Mezna és KIOSK Budapest, valamint a pécsi Reggeli és az őriszentpéteri Pajta étterem séfjei, valamint Vida Kata gasztroblogger közreműködésével.

A receptek kapcsolódnak a Séfek Kiáltványa nyolc témájához. A kiáltvány egy séfektől séfeknek szóló akcióterv, amely 8 pontban foglalja össze, hogy mit tehetnek azok, akik elkötelezettek egy fenntarthatóbb élelmezési rendszer elősegítése iránt.

A Séfek Kiáltványa Receptgyűjteményt innen lehet letölteni.

Kapcsolódó cikkek