Ne meneküljünk el, ha elgázoltunk valakit – a héten három ilyen sofőrt is elkaptak

Megosztás

A lehető legrosszabbat tesszük, ha segítségnyújtás nélkül elmegyünk a helyszínről és megpróbáljuk megúszni a következményeket. Ha ugyanis utólag állítanak elő, sokkal súlyosabb a büntetési tétel.

A napokban több olyan eset is történt, ahol autós gyalogost ütött el, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elmenekült. A segítségnyújtást elmulasztó sofőrök minden esetben rövid időn belül rendőrkézre kerültek.

Egy személygépkocsival Dunaújvárosban, a Vasmű úton az Építők útja irányába közlekedő járművezető 2020. október 14-én 6 óra 42 perc körül a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó két gyalogosnak nem adott elsőbbséget, és elütötte őket. Mindkét gyalogos megsérült.

A járművezető adatai hátrahagyása és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Az ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetése miatt ismeretlen személlyel szemben eljárást indított.A bejelentést követően a dunaújvárosi rendőrök haladéktalanul, nagy erőkkel megkezdték a balesetet okozó járművezető kilétének megállapítását.

A széleskörű adatgyűjtés, valamint a Dunaföldvári Rendőrkapitányság egyenruhásainak közreműködése néhány órán belül eredményt hozott, és a baleset feltételezett elkövetőjének dunaföldvári elfogását követően őrizetbe vették, és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett.

A rendőrök előterjesztést tesznek a 35 éves dunaújvárosi lakos letartóztatásának indítványozására.

Az elmúlt két napban több hasonló eset is történt:

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén további két olyan gyalogos gázolás is történt, melyek esetében a fentiekhez hasonló módon a balesetet követően a vétkes sofőrök nem álltak meg és nem győződtek meg arról, hogy bárki megsérült –e, hanem továbbhajtottak.

2020. október 13-án 5 óra 30 perc körül Dunaújvárosban, a Hunyadi utcában ütöttek el egy zebrán átkelő gyalogost, míg 2020. október 13-án 8 óra 15 perc körül Móron, a Kossuth Lajos utcában sodortak el egy járókelőt.

Köszönhetően a rendőrök hatékony munkájának és az azonnali lakossági felhívásnak, a dunaújvárosi és móri rendőrök rövid időn belül azonosították a sofőröket, akiket segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

Bpiautosok.hu

Kapcsolódó cikkek