Az SZFE-s hallgatók nem adják fel, tüntettek az ITM előtt

Megosztás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) előtt tartott tüntetést a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata az intézmény autonómiájának visszaállításáért hétfő reggel.

A helyszínválasztás oka az, hogy 2022-ig még a minisztériumnál vannak az alapítói jogok, ezért az SZFE-sek szerint a kormánynak kéne feloldania az új kuratóriummal kialakult patthelyzetet.

Az eseményen az SZFE mellett kiálló – több külföldi szervezettől, intézménytől is érkezett (köztük az Európai Művészeti Felsőoktatási Intézmények Szövetsége, a Grazi Zene- és Előadóművészi Egyetem, a Helsinki Művészeti Egyetem, a Bukaresti Művészeti Egyetem, belföldről pedig a Bibó István Szakkollégium, a BME hallgatói, a Corvinus Egyetem Szakszervezete, a PTE Filozófia Tanszéke, az ELTE BTK több tanszéke) – leveleket olvastak fel ismert magyar színészek.

NoÁr, aki szintén részt vett a tüntetésen azt gondolja, hogy

„Maga az aktivizmus, az, hogy Magyarországon kiállunk egy intézmény autonómiájáért, függetlenségéért, ez a minimum. Olyan evidencia, hogy vállaljuk ebben az országban bele kell állni ezekbe a közügyekbe és nekünk hatásunk van erre, ez most egy valódi ébredésnek a pillanata, és valódi összefogásnak, szolidaritásnak a pillanata.”

noÁr egyébként szerdán fellép Miskolcon, az esemény linkjét itt érhetik el.

via euronews.com

Kapcsolódó cikkek