Digitálisan felújították a legendás 6:3-as meccset

Megosztás

Nemcsak egy sportesemény, hanem a magyar nemzeti identitás része a Telekom szerint az angol–magyar meccs, amelynek felvételét digitálisan felújított formában teszi közzé a vállalat. A gólokat ki is színezték.

Bár napjainkban látnánk minél több ilyen mozdulatot – mondta Bozsik Péter a Magyar Telekom péntek délelőtti sajtótájékoztatóján, ahol a vállalat közölte: megbízásából elkészült a magyar labdarúgó-válogatott 1953. november 25-i mérkőzésének digitálisa felújított változata.

A mérkőzést akkoriban rádión követhették élőben a magyar sportkedvelők, mivel a hazai televíziózás elindulására egészen pontosan még 55 napot várni kellett.

A sajtóeseményen Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációs igazgatója elmondta: mivel az akkori technológiával nem tudták megoldani, hogy egyszerre biztosítsanak élő közvetítést és rögzítsék is a mérkőzést, ezért a felvételt a BBC úgy készítette, hogy egy kamerát helyeztek egy régi, katódcsöves televízió elé. Ezen az anyagon dolgoztak három hónapon át a szakemberek, akik aprólékos munkával újították fel a képsorokat. A gólok a digitális felújítás mellett színezést is kaptak, a budapesti Melon FX munkatársainak

egyetlen másodperc kiszínezése egy ember egy napi munkájába került.

Az elkészült felvételt a meccs évfordulóján, november 25-én mutatja majd be a Super TV2. 

Kapcsolódó cikkek