A lakosság 40 százaléka nem tud az otthonában kezet mosni, mert nincs mivel

Megosztás

Mintegy 3 milliárd ember, a  világ lakosságának körülbelül 40 százaléka nem rendelkezik kézmosásra alkalmas berendezéssel otthonában – közölte csütörtökön az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF). “Az ilyen berendezések hiánya milliókat tesz ki az újfajta koronavírus és egyéb fertőző betegségek fokozott veszélyének szerte a világon” – közölte a szervezet, és hozzátették, hogy a legkevésbé fejlett országokban

A LAKOSSÁG CSAKNEM HÁROMNEGYEDE NEM RENDELKEZIK OLYAN HELLYEL AZ OTTHONÁBAN, AHOL MEGMOSHATNÁ A KEZÉT.

Az UNICEF szerint Fekete-Afrikában az emberek 63 százaléka nem tud kezet mosni a városi területeken.

A világ iskoláinak 43 százalékában nincs kézmosásra alkalmas berendezés, se víz, se szappan, ami mintegy 818 MILLIÓ GYEREKET ÉRINT.

A legszegényebb országokban az iskolák 70 százaléka kénytelen nélkülözni ezeket a higiéniai berendezéseket. “A világjárvány rávilágított a kézhigiénia kulcsfontosságú szerepére a betegség-megelőzésben” – mondta Kelly Ann Naylor, az UNICEF-nek a tiszta vízért, tisztálkodásért és higiéniáért felelős igazgatóhelyettese. „Elfogadhatatlan, hogy a legkiszolgáltatottabb közösségek képtelenek élni a legegyszerűbb módszerekkel, hogy megóvják magukat és szeretteiket” – tette hozzá.

Az UNICEF jelentésének megjelenése egybeesett a kézmosás október 15-i világnapjával,  amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kézhigiénia fontosságára.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek