Államtitkár: az őszi szünet kisöpri a vírust az iskolákból és egyébként is jók az intézkedések

Megosztás

Maruzsa Zoltán szerint a járvány második hullámával kapcsolatban hozott intézkedések tökéletesen beváltak az oktatási intézményekben, az őszi szünet pedig még különösen jól is fog jönni.

Az iskolákban korábban bevezetett preventív intézkedések elegendők a koronavírus elleni védekezéshez

– mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára, Maruzsa Zoltán a Kossuth Rádióhétfő reggeli műsorában. Az államtitkár szerint a jelenlegi helyzet egyelőre nem olyan súlyos, hogy további intézkedésekre lenne szükség.

A TESTHŐMÉRSÉKLET-MÉRÉSHEZ 41 EZER DIGITÁLIS HŐMÉRŐT BIZTOSÍTOTT A KORMÁNY AZ ÁLLAMI OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA, VALAMINT A LEGNAGYOBB ÉPÜLETEKBEN HŐKAPUKAT IS FELSZERELTEK.

Az őszi írásbeli érettségiket a tavasszal már bevált módszerek szerint szervezik meg, tehát a távolságtartás szabályait betartva, kis csoportokban van mód részt venni a vizsgákon. A szóbeliket a tavaszi eljárással ellentétben megtartják, de azt is csak kis csoportokban.

Jelenleg 24 óvodában van rendkívüli szünet, ami az óvodák 0,81 százalékát teszi ki. 17 iskola zárt be ideiglenesen és 102 iskolában vezettek be tantermen kívüli digitális oktatást egy-két, vírus által érintett osztályban.

Maruzsa Zoltán közölte továbbá, hogy október 23-tól őszi szünet lesz az iskolákban, ami

alkalmas lehet arra, hogy a fertőzött intézményekből „kisöprődjön” a vírus.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek