Ismét rendkívül magas az új fertőzöttek és a halálos áldozatok száma is

Megosztás

Sajnos tombol a koronavírus-járvány Magyarországon, ismét ezer feletti fertőzött és kétszámjegyű halálos áldozat. Egyelőre legkevésbé sem látszik enyhülni a nyomás.

1086 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 29 717 főre nőtt a hazánkban eddig azonosított fertőzöttek száma – közölte a kormányzati tájékoztató oldal. Mint írják, elhunyt 14 krónikus beteg, így az elhunytak száma 812 főre emelkedett (a most elhunytak életkora 55-94 év közötti). 6824-en már meggyógyultak. 

Az aktív fertőzöttek száma 22 081 fő. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 52 százaléka, a gyógyultak 35 százaléka budapesti. 704 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen. Emlékeztetnek: a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a kormány egy hónappal meghosszabbította a járvány miatti határellenőrzést és továbbra is kérik az általános szabályok betartását. Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Kapcsolódó cikkek