Dúró Dóra mesekkönyv gyalázó videóját “ledarálták” a Youtube-ról

Megosztás

Ezt a videót eltávolítottuk, mert megsértette a YouTube Általános Szerződési Feltételeit

 – vette észre az Index a feliratot, ami fogadja a legnagyobb videós közösségi oldal látogatói közül azokat, akik meg akarják nézni Dúró Dóra legújabb poltikai akcióját. 

A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője még pénteken tartott sajtótájékoztatót, ahol egy iratmegsemmisítő segítségével ledarálta a Meseország mindenkié című könyvet. A politikusnő szerint ugyanis a mesekönyv a „homoszexualitást propagálja” azzal, hogy történeteiben több kisebbség mellett LMBTQ karaktereket is szerepeltet. 

Dúró performanszát sokakat felháborított, több híresség hevesen kritizálta őt, de közleményt adott ki az ügy kapcsán a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése is. Utóbbi egyenesen a náci könyvégetésekkel és a kommunista könyvzúzdákkal hozták történelmi párhuzamba a cselekedetét.

Úgy tűnik a videómegosztó óriásnak se volt ínyére a dolog, alig pár napig lehetett csak fenn a “performansz”. A könyvnek pedig valójában jót tett a szélsőséges kirohanása a politikusnőnek, több áruházban már el is fogyott, anynira fellendültek az eladások.

Kapcsolódó cikkek