Mészáros Lőrincék most kaptak tízmilliárdos állami pénzt a szállodáikhoz, építenek is egy luxushotelt Horvátországban

Megosztás

Ezen már csak csettinteni lehet, hogy tényleg vannak, akiknek semmi sem elég. Nemrég vágtak hozzá Mészáros Lőrinc cégeihez szállodafelújítás címszó alatt tízmilliárd forint állami támogatást, a horvát sajtó azonban már tudja, hogy déli szomszédunknál épít a haza gázszerelője egy hatalmas luxusszállodát. Járványidőszak van, jó helyre megy a pénz, valljuk be.

50 millió eurós hotelt épít az NK Osijek tulajdonosa, a magyar mágnás Ičićiben – áll a patinás horvát lap, a Novi list cikkének címében. A csodásan hangzó mađarski tajkun kifejezés Mészáros Lőrincet takarja, akiről azt eddig is lehetett tudni, hogy a focicsapata és a villája mellé egy szállodás céget is beszerzett, de hogy mire készül vele, az csak most lett világos.

Ičići az Isztriai-félsziget északkeleti partján, Opatija és Lovran között fekszik az Ucka hegység lábainál, a tengerparton. A Novi list szerint ide épít 

ötcsillagos, 180 szobás hotelt mintegy 20 ezer négyzetméteren 

a Riva’s Hotels & Resorts nevű cég, amelyet nyáron vásárolt meg a felcsúti milliárdos családi cége, a Talentis. A települést minden bizonnyal alaposan átformálja a közvetlenül a strand mellett, a központban fekvő elhanyagolt terület fejlesztése. 

A projektet vezető Denis Šikljan azt nyilatkozta a lapnak, hogy az év végén kezdődő és két és fél évesre tervezett építkezés során kialakítanak egy többfunkciós teret, amely nyitott lesz a külső látogatóknak, illetve egy gyalogoshíddal is szolgálják a helyiek érdekeit. Šikljan hangsúlyozta, hogy Mészáros Lőrincnek személyesen is fontos a horvát turizmus fejlesztése, a cégcsoportja pedig rengeteg szállodával rendelkezik már Magyarországon és a régióban.

Ez kétségkívül így van, ahogy azt a G7 nemrég megjegyezte, a család tőzsdei birodalmához tartozó Hunguest láncnak összesen 26 szállodája van, többségük Magyarországon, de Montenegróban, Ausztriában és Erdélyben is működtetnek hoteleket. A csoport most kapott közel 10 milliárd forintnyi állami támogatást hét hotel felújítására.

444.hu

Kapcsolódó cikkek