A megmérgezett Navalnij már képes önállóan lépcsőzni is

Megosztás

Komoly felháborodást és indulatokat váltott ki az egyik leghangosabb orosz ellenzéki férfi megmérgezése, de Moszkva továbbra is tagadja, hogy bármi köze lenne az ügyhöz. Navalnij mindenesetre jelentős gyógyulást mutat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök legnagyobb kritikusa egyre jobban van.

Még nem gyógyult fel teljesen, de egyre jobban van a néhány hete mérgezés miatt kórházba került orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij, aki ezt bizonyítandó új fotót osztott meg az Instagram-oldalán szombaton:

Mint látható, Vlagyimir Putyin orosz elnök legnagyobb kritikusa már lépcsőzni is képes. 

Navalnij szeptember elején ébredt fel a kómából azt követően, hogy egy Moszkvába tartó repülőjáraton rosszul lett. A méreg feltehetően egy vizes palackból került a politikus szervezetébe. Az orosz politikust ezután a berlini Charité Egyetemi Kórházba szállították, és azóta is ott ápolják. Az időközben elvégzett vizsgálatok alapján az ellenzékit a novicsok idegméreggel mérgezték meg. 

Számos korábbi esetet lehet felhozni, mikor a Putyin-rezsim bírálóit eltették láb alól, vagy maradandó károsodásokat okoztak nekik. Most azonban még nem lehet tisztán látni, miért érte meg az orosz vezetésnek kivonni a forgalomból az egyik leghangosabb bírálójukat.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek