Orbán meghozta a döntést: három szabályszegés után azonnali boltzár

Megosztás

Szombat este a miniszterelnök ismertette a legújabb járványügyi intézkedéseket. Mivel az utóbbi napokban különösen magasra szökött a napi új koronavírus-fertőzöttek száma (pénteken már a napi ezret közelítette meg), szigorításokról döntött. Például arról, hogy ha egy boltos nem tartatja be a kötelező maszkviselést, üzlete bezárásra kerül. De bírság jár a szabálytalankodónak is.

A kormány célja, hogy fenntartsa Magyarország működőképességét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 12-én este az M1 aktuális csatornán adott interjújában, melyben a biztonsági szabályok betartását is kérte az emberektől.

A védekezés iránya úgy hangzik: Magyarországnak működnie kell! – fogalmazott a miniszterelnök. Orbán Viktor kiemelte: azt várják a magyar emberek a kormánytól, a miniszterelnöktől, az egészségügyi rendszertől, a gazdaságirányításban résztvevőktől, hogy tartsák működőképes állapotban Magyarországot és ne engedjék, hogy a vírus megbénítsa az ország és a magyarok mindennapjait.

Azt mondta: a tavaszi helyzethez képest nyugodtabb, mert pontosan tudja, hogy mivel állunk szemben, hogy a védekezéshez megvannak az eszközök és azt is, hogy az emberek mit akarnak.

Orbán Viktor azt mondta: a második hullámban a védekezés sikerét a megmentett emberéletek számában mérjük, nem a megbetegedések számában. A miniszterelnök kijelentette: Magyarország működőképességének fenntartásához szükséges hogy azt a néhány biztonsági szabályt amilyen például a távolságtartás és a maszkviselés mindenki betartsa.

Három csapás

Számos szabályt hoztak, amiket be kell tartani. A miniszterelnök példaként említette, hogyha egy vevő nem visel maszkot a boltban, akkor a boltos figyelmeztetést, a vásárló bírságot kap. Ha másodszor is előfordul ilyen eset, akkor bírságot fizet a bolt, harmadjára pedig bezárják az üzletet. Emellett felmerült az is, hogy 23 óra után bezárják a szórakozóhelyeket, de ez még tárgyalás alatt van.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek