Újabb szigorítások Miskolcon a járvány miatt

Megosztás

A koronavírus nem tűnt el, nem szűnt meg létezni, sőt itt van közöttünk, terjed és fertőz. Az pedig, hogy megpróbáljuk lassítani a terjedését és megpróbáljuk megvédeni a legveszélyeztetettebbeket a kórtól, mindannyiunk közös feladata és felelőssége. Ezért Veres Pál Miskolc MJV polgármestere kérésére – a területileg illetékes járványügyi hatósággal egyeztetve – péntektől kijárási- és látogatási tilalom lép életbe a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény által fenntartott három idősotthonban és három gondozóházban.

– Írták a miksolci önkormányzat közleményében.

A polgármester további szigorítások bevezetését is szükségesnek tartotta, így hétfőtől Miskolc MJV Önkormányzatának és a Miskolc Holding Zrt-nek ügyfélszolgálatain az eddigi kötelező maszkviselés és kézfertőtlenítés mellett minden esetben lázmérésre is sor kerül.

A város által fenntartott kulturális- és sportintézmények esetében is járványügyi szigorításokról döntött Veres Pál: a zárt légtérben történő rendezvényeken kötelező a maszkviselés.

A Búza téri piacon, a Vasgyári piacon és a város által működtetett őstermelői piacokon is fokozott intézkedéseket vezetnek be: péntektől kötelező a maszkviselés.

Az MVK Zrt. járatain a maszkviselést jelenleg a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet írja elő, ennek értelmében a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak kivételével mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni. A miskolci tömegközlekedési vállalat több csatornán is felhívja a figyelmet a kötelező maszkviselésre, és a maszkviselés hiánya esetén alkalmazható szankciókra, például honlapjukon, facebook oldalukon, hangos utastájékoztatás keretében, megállóhelyi kijelzőkön stb. és hamarosan a járművek első ajtaira is plakátot helyeznek ki. Szeptembertől a járművezetők számára is előírták a kötelező maszkviselést, ezzel is példát mutatva az utasoknak.

Kapcsolódó cikkek