Orbán dicsekvés közben elszólta magát a kormánypropagandáról

Megosztás

Nem Soros György furfangos tervében, hanem egy Európai Uniós tanulmányban találkozott először azzal, hogy a migrációt érdemes támogatni.

Dicsekvés közben szólta el magát Orbán Viktor. A miniszterelnök a közrádiónak adott péntek reggeli interjúban véletlenül fedte fel a migránsellenes propaganda forrását – írta a HVG.hu.

A kormány – mielőtt a koronavírus kizökkentette – évek óta másról sem beszélt, mint a migrációs nyomásról, veszélyeiről és a Soros-tervről. Most kiderült, mi az egész kiindulópontja.

A kormányfő az európai és a világgazdaság helyzetéről beszélve ugyanis mellékesen megemlítette, 2012-ben olvasta az egyik uniós kutatóintézet tanulmányát, melyben az az állítás szerepelt, hogy a migráció jó dolog és majd támogatni kell.

2015-ben tört ki a migrációs válság, tehát én 2015-ben tudtam, hogy hova kell nyúlni, melyik asztalfiókban van az a tanulmány, amiben a brüsszeliek leírták, hogy ami most történik, az jó – mondta Orbán, majd folytatta az eredeti gondolatmenetét.

Az önbizalom fontos a politikában, mondhat Brüsszel amit akar, majd néhány nap múlva azt csinálják, amit mi, ahogy ez a migrációs politikában is bekövetkezett.

Orbán annak idején az élen akart járni: a 2015. január 7-i, a Charlie Hebdo elleni terrortámadás után kiadott közleményben arról írt, az európai ember, a szabadsága és életformája támadás alatt áll, ezért új véderőművekre van szüksége. Nem sokkal később, a párizsi terrorellenes tüntetés után pedig bemondta,

a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.

Mint fogalmazott, abban bízott, az események higgadt, nyugodt elemzése abba az irányba viszi az európai vezetőket és Brüsszelt is, hogy egy szigorú, bevándorlást korlátozni akaró politika nyerjen polgárjogot Európában.

Orbán kitartott az érvelése mellett, a gazdasági bevándorlást elutasította és rendre összekötötte a migrációt a terrorizmussal, mintha azok kéz a kézben járnának. “Nem akarunk multikulturális társadalmat” – jelentette ki a magyarok nevében.

Kapcsolódó cikkek