Belga óvodába jár Gyurcsány Ferenc kisfia

Megosztás

A politikus legkisebb gyermeke, Marci most kezdte az óvodát, méghozzá Brüsszelben. A DK elnöke egy Facebook-posztban írt tapasztalatairól, amit változtatás nélkül közlünk:

Marci tegnap óta egy brüsszeli állami óvodába jár. Több tucat országból jött kisgyerek, még nem értik egymást, de jó kedvvel vették az első nap izgalommal teli akadályait.

Kérdezem délután: mondd Marci, vannak kínaiak, arabok, afrikaiak? Én azt nem tudom, válaszolta, csak arra emlékszem, hogy kinek milyen színű pólója volt.

Szóval mostantól még bonyolultabb lesz az életünk. Állandó ingázás, kétlaki élet. De majd megoldjuk.

Autóval jöttünk ki. A német autópályák mellett ingyenes koronavírus tesztállomásokkal találkoztunk. Behajtasz, rögzítik az adataidat, csinálnak egy tesztet és mész tovább. Másnap megkapod az eredményt. Persze fizetni nem kell a tesztért.

Olvasom, hogy Párizsban hasonló állomásokat állítottak fel köztereken. Ingyen végzik a tesztelést.

Tényleg hanyatlik a Nyugat:)

Mi magyarok nem kérünk ebből -mondja a kormányfő. Mi jobban csináljuk.

Tényleg?

Mi viszont olyan országban szeretnénk élni, ahol járványhelyzetben a kormány védi és nem kiszolgáltatja polgárait. Ahol mindenkinek jár az ingyenes teszt. Ahol előbb van pénz védekezésre, gyógyításra, mint mondjuk a teniszszövetség elsíbolt pénzének felelőtlen pótlására.

Hogy ez akkor maga lenne a Nyugat?

Igen.

De hát ott a helyünk.

Marci tegnap óta egy brüsszeli állami óvodába jár. Több tucat országból jött kisgyerek, még nem értik egymást, de jó…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Wednesday, September 2, 2020

Kapcsolódó cikkek