Az SZFE épületében blokádot tartó hallgatók Vidnyánszkyék lemondását akarják – videó

Megosztás

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hétfőn este demonstrációt tartottak az egyetemük függetlenségének elvesztése miatt. Ezt követően éjfélkor, amikor a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium átvette az irányítást az intézmény fölött, lezárták az épületet. Kedd délután pedig egy lendületes sajtótájékoztatón kezdték el követelni a kuratórium lemondását. – derült ki a 444.hu tudósításából.

A hallgatók azt mondták, hogy csak akkor hajlandók tárgyalni, ha teljesülnek a tegnap megfogalmazott követeléseket, ami nagyjából azt jelenti, hogy visszamennek a kiindulópontra. Ezzel a kuratóriummal nem akarunk tárgyalni – mondta a HÖK elnöke. Szerintük nagyon más fogalmaik vannak a párbeszédről, mint Vidnyánszkyéknak, akik aláírt papírokkal érkeztek a minisztériumi tárgyalásra.

Tudomásukra jutott, hogy több másik egyetem szolidaritást vállal velük, a Szegedi Egyetemen kiraktak egy zászlót például. Buzdítják az egyetemeket arra, hogy lépjenek velük párbeszédre és fejezzék ki szolidaritást.

A diákok sajtótájékoztatója után az egyetem vezetői beszéltek, mivel ők éppen akkora értek vissza a Nemzeti Színházból, ahol Vidnyányszky Attilával, a Nemzeti igazgatójával és az SZFE-t irányító alapítvány vezetőjével egyeztettek. Azt mondták, nagyon távol állnak az álláspontok, nem sikerült egyességre jutni.

Kapcsolódó cikkek