Harminc százalékkal visszaesett a személyautó-eladás Magyarországon

Megosztás

Az idei nyolcadik hónapban 10 924 gépkocsit helyeztek forgalomba, – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) kedden az MTI-vel, a DataHouse Kft. adatai alapján.

A január-augusztusi időszakban 78 649 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, ami éves összevetésben 25 százalékos csökkenés. Az MGE felidézte, hogy áprilisban és májusban a koronavírus miatti válságintézkedések és a gyárbezárások következtében 50 százalék feletti volt a visszaesés.

A gépjárműimportőrök egyesülete áprilisban módosította 2020-ra vonatkozó előrejelzését, a korábban várt 155 000 helyett csak 118 000 új személygépkocsi forgalomba állítására látnak esélyt az idén.

Az augusztusban forgalomba helyezett 418 motorkerékpár 13 százalékkal meghaladta a tavaly augusztusit, az év eddig eltelt időszakában pedig 3236 motorkerékpárt helyeztek forgalomba, 1 százalékkal kevesebbet, mint tavaly ilyenkor.

Az egyesület közleményében felhívta a figyelmet arra is, hogy a használtautó-behozatal hosszú idő után először alatta maradt az új autókénak augusztusban. A használt gépjárművek importjának környezetvédelmi szempontú szabályozása, különösen a járművek korösszetétele miatt egyre kevésbé tűr halasztást – hangsúlyozta az MGE

Kapcsolódó cikkek