Ausztria és Németország teljesen kiakadt a magyar határzár hírére

Megosztás

A németek egyenesen sértőnek találják Orbánék húzását. Szerintük hazánkban kaotikus állapotok uralkodnak. Ne feledjük, Magyarország szeptember elsejétől ismét lezárja határait a külföldi állampolgárok előtt.

Nem lehet azt állítani, hogy osztatlan lelkesedés fogadta volna a magyar határzárat Németországban és Ausztriában. A németek közül sokan egyenesen sértőnek tartják az intézkedést.

A Frankfurter Rundschau például úgy fogalmaz a szeptember 1-től érvényes határzárról, hogy „Orbán koronakáoszba sodorta Magyarországot, és ez sértés Németország számára”.

A német lap szerint az állami tulajdonban álló, hivatalos idegenforgalmi hatóság még most sem képes kezelni a helyzetet és emlékeztet arra, hogy a magyar idegenforgalmi hatóságok a közösségi portálokon sem tájékoztatják azokat a potenciális nyaralókat, akik a Balaton partján vagy Budapesten foglaltak szállást.

Ehelyett az Instagramon olyan posztokat osztanak meg, amelyek nyilván az előtt készültek, hogy a kormányfői döntés káoszt okozott volna – hívta fel a figyelmet a Euronews.

A lap szerint az, hogy Magyarország zöld és minden más ország, így Németország is vörös, egyszerűen sértő.

Hataratkelo.com

Kapcsolódó cikkek