Több hónapos kihagyás után ülésezett ismét Miskolc képviselőtestülete

Megosztás

A koronavírus-járvány miatt több hónapnyi „szünet” után ismét ülésezett a grémium. Ezúttal a megszokottól eltérően nem csütörtökön, hanem pénteken tárgyalták a város ügyeit a képviselők.

Maratoni hosszúságú ülés volt, hiszen rengeteg fontos dolgot kellett megvitatniuk a városatyáknak. Ezek közül is kiemelkedik egyebek mellett a költségvetés módosítása, illetve a parkolással kapcsolatos döntések meghozatala. És beszámolót tartott a tavalyi évről Miskolc rendőrkapitánya is.

Egyperces néma főhajtással emlékeztek meg a város elmúlt hónapokban elhunyt jeles személyiségeiről a közgyűlés kezdetén. Majd az országos kitüntetésben részesült miskolciaknak gratulált Veres Pál. Új, nem képviselői tagokat is kinevezett a polgármester a különböző bizottságokba. Ők most tettek esküt. „Jó munkát kívánok Miskolc érdekében!” – köszöntötte őket.

Alakszai Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője kért szót soron kívül. Arról tájékoztatta a közgyűlést, hogy szeptember 10-étől a megyei kormányhivatal vezetője lesz, ezért várhatóan ez az utolsó közgyűlése, de felajánlotta a város vezetésének a további együttműködést. Veres Pál gratulált, reményét fejezte ki, hogy folytatni tudják a közös munkát.

A polgármester napirend előtti felszólalásában örömét fejezte ki, hogy újra láthatja a képviselőket, mert ez is jelzi: a régi életből egy újabb darabkát kaphattunk vissza. Sok dolgunk lesz ma, szögezte le. Bevezetésként, keretezésként elmondta, Miskolcot és az országot is nagyon megviselték az elmúlt hónapok. Komoly lyuk keletkezett a város költségvetésén a járványhelyzet miatt, a kormány elvonásai miatt. Kifejezte: hisz a képviselőtestület erejében, a város kitartásában.

– Ahogy hiszek Miskolcban, hiszek abban is, hogy jól vizsgáztunk együttműködésben, fegyelemben. Gyorsak voltunk és hatékonyak. Közös siker, hogy a város jól vette ezt az akadályt. Kétségbeesve nem vagyunk, azon dolgozunk – hiszen Miskolc igazi túlélő –, hogy most is meg fogjuk találni a megoldásokat közösen.

További részletek az ülésről a Minap.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek