Javítóintézetbe kerültek azok a tizenévesek, akik nagyon megverték a miskolci főrendőrt

Megosztás

Meg meglepő módon nem a helyi, hanem a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség alá tartozik az ügy.

Elfogultság miatt nem a helyi, hanem a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség felügyelte azt a nyomozást, amit azután indítottak, hogy a miskolci rendőrkapitány-helyettest három tinédzser összeverte még tavaly augusztusban.

2019. augusztus 17-én Miskolc egyik legforgalmasabb és legjobban bekamerázott csomópontjában, a Villanyrendőrnél  támadtak meg és raboltak ki hárman egy 50 év körüli férfit. Az áldozatról több forrásunk is azt állította, hogy 

A MISKOLCI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KAPITÁNYSÁGVEZETŐ-HELYETTESE.

Információnkat többszöri megkeresésünkre végül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya is megerősítette, a megyei ügyészség pedig elárulta, hogy

EGY 15, EGY 16 ÉS EGY 17 ÉVES FIATALEMBER ELLEN CSOPORTOSAN ELKÖVETETT KIFOSZTÁS BŰNTETTE ÉS HALMAZATBAN ELKÖVETETT SÚLYOS TESTI SÉRTÉS BŰNTETTE MIATT INDULT ELJÁRÁS.

A támadásban egyébként a rendőr gerinccsigolyája sérült meg, és a három tinédzser a férfi mobiltelefonját is elvette. 

Az Index kérdésére a a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség hétfőn azt közölte, hogy

a Debreceni Járási Ügyészség 2020 márciusában három, kényszerintézkedés hatálya alatt álló fiatalkorú vádlottal szemben nyújtott be vádiratot – csoportosan elkövetett kifosztás, súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt – a Miskolci Járásbíróságra mint fiatalkorúak bíróságára.

A Miskolci Járásbíróság az ügyben 2020 júniusában tartott előkészítő ülést, amelyen érdemi döntés is született: a járásbíróság mindhárom fiatalkorú vádlott bűnösségét kimondta, és elrendelte javítóintézeti nevelésüket. A Miskolci Járásbíróság ítélete a kihirdetést követően jogerőre emelkedett.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek