Sokak kedvence: a megunhatatlan rádiókészülék

Megosztás

Számos olyan elektronikai eszköz létezik manapság a piacon, amely nélkül az ember már el se tudná képzelni mindennapjait. Ilyen nagy múlttal rendelkező, ám még mindig közkedvelt eszköz a rádió. Legyen szó otthoni, hordozható vagy autós változatról, senki sem szeretne lemaradni a legfrissebb zenékről és a megunhatatlan slágerekről. Azonban ennél többet is tudnak a rádiók! Különböző méretben, formában és más funkciókkal ellátva léteznek, így az ember könnyen kiválaszthatja az igényeinek legmegfelelőbb változatot.

Elemmel működő rádiók jellegzetességei

Sokan alábecsülik a rádió nyújtotta lehetőségeket, azonban mégsem tudnának megválni a már megszokott és szeretett elektronikai eszköztől. Ma már nem kell attól tartanod, hogy egy hétvégi kirándulás vagy egy gyors piknik alkalmával síri csendben kell hallgatnod lélegzetvédeledet, mivel az elemmel működő hordozható vagy zsebrádiók leköthetik figyelmedet, és feldobhatják az adott szituációt. Egy fogantyú segítségével egyszerűen és kényelmesen magaddal viheted bárhová. 

A zsebrádió, ahogyan azt a neve is jelzi, méretének köszönhetően a zsebedben vagy egy kisebb helyen is kényelmesen elfér. Antennája kihúzható a jobb vétel elérése érdekében, kompakt méretének és kis súlyának, valamint övcsatjának köszönhetően akár az övedre csatolva is magaddal viheted. Így nem igényel egy plusz kezet sem annak cipelése. Fülhallgató-kimenettel is rendelkezik, így akár füledbe dugva is élvezheted kedvenc zenédet anélkül, hogy zavarnál másokat. Hangolása analóg módon oldható meg, azonban a csatornák könnyen megtalálhatók és rögzíthetők. 

Modern megoldás – a digitális rádió

Az analóg lehetőségekkel szemben választhatsz modernebb megoldást is az egyszerűség kedvéért. A picit magasabb árkategóriába tartozó digitális rádiókészülékek esetében 20 előre beállított állomással eleve rendelkezik a készülék, így nagy terhet vesz le a válladról és időt is spórol, mivel nem szükséges egyesével keresgélned, majd beállítanod az állomásokat. Legtöbbjük sztereó hangszóróval rendelkezik és akkumulátorral üzemel. A töltés egy micro USB töltő segítségével oldható meg. 

Továbbá az USB csatlakozón kívül AUX-IN bemenettel is rendelkezik, amelynek köszönhetően Jack 3,5 mm készülék csatlakoztatható az eszközhöz.

Amennyiben szeretnél többet megtudni a hordozható és asztali, az elemes és akkumulátoros, a digitális és analóg készülékekről, akkor keresd fel a Háztartásikisgépek weboldalát, ahol garantáltan megtalálhatod az igényeidnek legmegfelelőbb rádiót.

Számos olyan készülék is megtalálható a piacon, amely ébresztő funkcióval is rendelkezik, azaz hangjelzés segítségével a megadott időpontban képes használója felébresztésére. Mindez szundi üzemmóddal és ismétléssel kibővítve.

Kapcsolódó cikkek