Elképesztő, 20 milliós összeget csalt ki egy asszonytól a pofátlan unokázós csaló

Megosztás

Külön érdekesség a történetben, hogy az elkövető maga is viszonylag idős ember, 74 éves. Ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy húszmilliót csaljon ki a hiszékeny asszonytól. Nem sokáig élvezhette a hirtelen jött pénzt, a rendőrök elfogták a férfit.

Összehangolt akcióban ütöttek rajta egy újabb unokázós csalón a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói kedden a II. kerületben, írja a police.hu. A rendőrök megtudták, hogy a 74 éves budapesti J. László egy II. kerületi idős nőtől készül átvenni egy nagyobb pénzösszeget, amikor pedig a férfi megszerezte a 20 millió forint értékű valutát és ékszereket, elfogták.

A XIII. kerületi rendőrök július 28-a óta nyomoztak az akkor még ismeretlen férfi ellen, aki elfogásáig három másik idős nyugdíjastól szerezte meg megtakarított pénzét, családi ékszereit. A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható J. Lászlót a nyomozók két hét alatt azonosították. 

A nyomozás adatai szerint a sértetteket J. László jelenleg még ismeretlen társa hívta fel vezetékes telefonjukon, és az idősek megtévesztésére minden esetben ugyanazt a sémát alkalmazta; a férfi a beszélgetés során rendőrnek adta ki magát, és azt állította, hogy egyik családtagjuk súlyos balesetet okozott, és azért, hogy ne kerüljön börtönbe, óvadékot kell fizetniük. Az álrendőr a beszélgetés közben kifaggatta az időseket családtagjaikról, így sokszor maguk a sértettek árultak el olyan információkat, melyet a csalók a beszélgetés során felhasználtak, hogy még hitelesebbé tegyék a kitalált történetet.

Az áldozatok meggyőzése érdekében volt, hogy a hívó átadta a telefont mellette lévő társának, aki a sértettektől megszerzett információkat felhasználva eljátszotta a bajba került rokont; így a stressztől és a jól koreografált történettől az idősekben fel sem merült a gyanú, hogy egy megszervezett csalás áldozatai lettek. 

A rendőrségi honlapra felkerült egy összeállítás is, hogyan zajlanak ezek a beszélgetések:

Index.hu

Related posts