Hogyan válasszunk műanyag redőnylécet?

Megosztás

Ha már eldöntöttük, hogy a nyílászáróra műanyag redőnyt szeretnénk felszerelni, a következő lépés kiválasztani a redőny egyéb tulajdonságait. Ilyen például a műanyag redőnyléc színe, aminél több szempontot is figyelembe kell venni. Összefoglaltuk a tudnivalókat! 

A műanyag redőny előnyei 

A műanyag redőny használatának számos előnye van, kezdve a jó szigetelő- és hőtartó képességgel, de az anyaga miatt is jó döntés, mivel a műanyag nem korrodálódik vagy penészedik, rugalmas és könnyen alakítható. A műanyag redőnnyel sokat spórolhatunk a fűtésszámlán és akár a villanyszámlán is, hiszen télen a redőny bent tartja a hőt, és így nem az udvart fűtjük, nyáron pedig segít a hűvösség fenntartásában, és nem kell feltétlenül klímaberendezést felszerelni a lakásban. Praktikus választás a kedvező ára miatt is, a dekoratív műanyag redőny a legelterjedtebb külső árnyékoló a piacon. A Redőny Diszkont webáruházában számos redőny közül lehet választani, és a színpaletta is óriási. 

Tudnivalók színválasztásnál 

Ha a színeket nézzük, érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen árnyalatot is válasszunk, mivel a választást több egyéb szempont is befolyásolhatja, főként az, hogy mennyire napos területre szeretnénk a műanyag redőnyléceket felhelyezni. A sötétebb színek esetében ugyanis felléphetnek nem várt kellemetlenségek, úgy mint a nagy hőhatás miatti deformálódás. Az UV sugárzás miatt a sötét színű anyag eléri a VICAT lágyulási pontját, és emiatt akár el is görbülhet a PVC. Ezt megelőzendő, jobb lehet világosabb színű műanyag redőnylécet választani olyan helyekre, amelyek nincsenek védve a napfénytől. Egyéb esetekben árnyékos, direkt napfénytől mentes helyeken nem probléma a sötétebb szín sem, ilyenkor nem gond, ha barnás-feketés árnyalatra esik a választásunk. 

Elérhető színválaszték 

Ha a Redőny Diszkont színválasztékát nézzük, számos színárnyalat áll rendelkezésünkre. A fehér szín alapvető, ez bárhová felszerelhető, továbbá északi fekvésű homlokzatra, bérházak belső udvarára egyéb színeket is alkalmazhatunk. Ez lehet a barna több árnyalata, mint a sötét- vagy csokibarna, de az elegáns faszínektől kezdve más színes műanyag lécekig szinte bármi lehetséges. Ha mindenképpen sötét színű árnyékolót szeretnél a napsütötte ablakodra, akkor a műanyag helyett alumínium redőnyt érdemes választanod

Miért fontos a megfelelő színválasztás? 

Jó tudni, ha a színválasztás miatt történt a műanyag redőnynél a deformálódás, arra garanciális kötelezettséget nem tudnak vállalni, ezért is fontos, hogy szánjunk időt arra, hogy a megfelelő színt rendeljük meg, figyelembe véve az ajánlásokat. 

Kapcsolódó cikkek