A térelválasztó fal hasznossága és jellegzetességei

Megosztás

Amikor beköltözik álmai otthonába, vagy éppenséggel saját tervei alapján megépítteti azt, szeretné, hogy minden tökéletes legyen és az elképzeléseinek megfelelő. Azonban mindig vannak olyan pontok, olyan helyiségek, amelyek nem úgy sikerülnek, ahogyan azt elképzelte, vagy elképzelései csaltak, és másmilyen felosztásban sokkal jobban ki tudná használni a szoba adta lehetőségeket. Ebben az esetben jönnek jól az egyszerűen és gyorsan felhúzható térelválasztó falak.

Térelválasztó falak segítségével a nagyobb helyiségeket kisebbekre oszthatja, vagy levághat belőle egy oda nem illő darabot, esetleg beépíthet egy kisebb szekrényt vagy egy intimebb helyiséget. 

Milyen anyagok közül válogathat?

Ezen ötletek megvalósítása akár a fatelepről beszerzett anyagok segítségével is teljesülhet, csak tudnia kell, hogy mit szeretne, és hogyan szeretné azt megvalósítani. Nem elegendő egy fából készült falat bedobni, mivel akár el is ronthatja az elválasztott és a meglévő szoba képét egyaránt. Különböző anyagokkal és textúrákkal szintén játszhat az elrendezés során. Ízléses drapéria, stabil válaszfal vagy egy sarokban kallódó könyvespolc is megfelelhet a célnak, és mindezek mellett egyedivé is tehetik otthonát. 

Nem csak az adott rész vagy szoba eldugása és személyesebbé tétele lehet a cél, hanem akár az adott helyiség megfelelő kihangsúlyozása is. Abban az esetben, ha a nagyobb terekből való kisebb rész leválasztása mellett dönt, inkább válassza a részleges lezárást, mivel “soha ne mondja, hogy soha” alapon akármikor meggondolhatja magát, és újra megnyithatja és átláthatóvá teheti a teret. Először tesztelje valami egyszerűbb válaszfallal elképzelése valódiságát, mielőtt ytong falat rakat be, amely majdnem, hogy örökre is szólhat. 

A térelválasztás lehetőségeinek csak a képzelet szab határt!

Több lehetőség közül is választhat, lehet nyitott polcos, eltolható fallal megoldott, bútor vagy tolóajtó segítségével leválasztott vagy akár spanyolfallal, paravánnal felszerelt a helyiség. Nyitott polcos térelválasztás megoldható bútorboltban vásárolt darabokkal, vagy akár saját készítésű termékekkel teheti még egyedibbé. Amennyiben saját magának szeretne egy darabot létrehozni, akkor érdemes borovi fenyővel dolgoznia, mivel könnyen formálható és tartós anyagnak számít. 

Eltolható falak és tolóajtók is kiválóan megfelelhetnek a célnak, azonban teljesen lezárhatják a teret, ami azt jelenti, hogy a leválasztott rész megvilágítását meg kell oldani, amely a faanyagba való üveg elhelyezésével teljesülhet. A spanyolfal vagy paraván kiváló olyan terek elválasztására, amelyek például öltözködésre szolgálnak, vagy amelyeket csak pillanatnyilag szeretne leválasztani.

Amennyiben többet szeretne megtudni a térelválasztás mozzanatairól, akkor keresse fel az OSB Futár weboldalát, ahol megtalálhatja az Ön számára legideálisabb megoldást.

Kapcsolódó cikkek