Milyen panaszokat okoznak a Candida gombák?

Megosztás

Az emberi emésztőrendszerben különféle gombák találhatóak. A Candida egyfajta élesztőgomba, amely egészséges emberekben kis mértékben van jelen. Napjainkban, mikor egyre többen kezdenek el egészségtelenül táplálkozni, és rendszeresen szednek különféle gyógyszereket, gyakran okoz panaszokat ennek a gombafajtának az elszaporodása. 

Amennyiben már megtörtént a baj, nem elég csupán tüneti kezelést alkalmazni, hanem ki kell deríteni, hogy mely tényezők felelősek a kialakult állapotért, és életmódváltoztatással kiküszöbölni őket.

Mi okozza a Candida elszaporodását?

Az élesztőgombák számának túlzott megnövekedését általában olyan tényezők okozzák, amiért mi magunk vagyunk felelősek. Ilyen többek között a dohányzás, a sok cukor- és édességfogyasztás, a rostokban szegény, egészségtelen táplálkozás, illetve a túl sok stressz, vagy az antibiotikumok, fogamzásgátlók rendszeres szedése. Ezen kívül még közrejátszhat a cukorbetegség vagy az immunrendszer általános gyengesége is.

Honnan tudhatom, hogy túl sok gomba található a szervezetemben?

Ha az alábbi tünetek közül többet is észreveszel magadon, az mindenképp figyelmeztető jel:

  • erős hajhullás
  • éjszakai izzadás
  • haspuffadás
  • állandó éhségérzet, diétázás során is megmaradó túlsúly
  • levertség, kimerültség
  • koncentrációs zavarok
  • kellemetlen lehelet
  • emésztési zavarok
  • húgyúti fertőzések

Bár a tested ezen jelzései árulkodóak, ne feledd, hogy pontos diagnózist csak a laboratóriumi leletek adnak. Ezekből érdemes többfélét is (székletvizsgálat, szájból vett kenet, vérvétel) elvégeztetni, nehogy téves negatív eredményt kapj. Ezeket a problémákat semmiképp sem szabad félvállról venni!

Mit tegyek, ha pozitív lett az eredmény?

Amennyiben bizonyított, hogy a Candida gomba elszaporodott a szervezetedben, arra kell törekedned, hogy visszaállítsd a bélflóra egészségét, illetve megerősítsd az immunrendszered. 

Ha a gyógyszerek mellett a természetes megoldásokat részesíted előnyben, akkor látogass el a Myrobalan webáruházba! Az itt található termékek mind egyedülállóak abban, hogy különleges módon ötvözik a hagyományos tibeti gyógyászatot a mi éghajlatunkon megtalálható gyógynövények erejével.

A végeredmény egy olyan natúr készítmény, ahol a gyógynövények egymás hatását felerősítve segítenek leküzdeni a különféle problémákat. A NoDida kapszula például kifejezetten a szervezetben található gombás, parazitás és férges fertőzések kezelésében nyújt természetes, ám hatásos alternatívát. 

Ezen kívül azonban az is fontos, hogy változtass az eddigi életmódodon! Kerüld a cukrokat, édes gyümölcsöket és az élesztőtartalmú ételeket. Fogyassz sok magas rosttartalmú élelmiszert, például zabot, útifűmaghéjat, grépfrútot, lenmagot. 

A visszafertőződés elkerüléséhez pedig a törölközőket mosd ki gyakran magas hőfokon, és maximum háromhetente cseréld le a fogkefédet. 

Kapcsolódó cikkek