Íme 10 tipp, ha karikagyűrű választás előtt állsz

Megosztás

A karikagyűrű kiválasztása soha nem egyszerű feladat, éppen ezért adunk néhány tippet, amivel biztosan megtalálhatod az ideálisat.

Nem biztos, hogy az áll jól, ami tetszik

Meglehet, hogy beleszeretsz egy gyűrűbe a katalógusból, de amikor felpróbálod, mégsem áll úgy, ahogy azt elképzelted. Ez elég gyakran előfordul, hiszen ahány kéz, annyi forma és nem mellesleg annyi ízlésvilág. Első körben tisztázni kell, hogy milyen legyen a stílusa. Szolidan elegáns? Hagyományos vagy éppen extrém? Extravagáns, díszes vagy épp ellenkezőleg? Bármelyikre teszitek is a voksotokat, a lényeg, hogy egyezzen az ízlésetek, mert azt nehezebb összhangba hozni, mint a gyűrűket.

Egyforma legyen a két gyűrű?

A mai trendeknek megfelelően már közel sem kell, hogy egyforma legyen a gyűrűpár, elég, ha csak főbb vonalaikban egyeznek meg. Ez azért is jó hír, mert míg a férfiak inkább a szolidabb, dísztelen variációt kedvelik, addig a nők szívesen látnak benne köveket, vagy vésetnek bele mintát. Ma már jó áron lehet kapni ezeket a típusú gyűrűket is.

Milyen széles legyen?

Ez teljesen egyéni, azaz mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit preferál. Persze általánosságban elmondható, hogy a hosszú, vékony ujjakra inkább a vastagabb darabok, míg a rövidebbekre inkább a vékonyabbak illenek.

Milyen legyen az anyaga?

A legnépszerűbb anyag az arany, ami többféle színben érhető el. Ma már nem csak a hagyományos sárga aranyból készülhet a karikagyűrű, hanem lehet akár fehér, vörös is. Sőt, ha úgy tartja kedvünk, akár ezeket kombinálhatjuk is. Allergiásoknak a palládiumból készült vagy az azzal ötvözött arany a tökéletes megoldás.

Válthat-e ki allergiás reakciót?

Maga az arany, mint nemesfém nem allergizál, de a különböző ötvöző anyagok könnyedén irritálhatják az ember bőrét. Éppen ezért allergiásoknak a fent említett megoldás hozhatja el a kényelmes gyűrűviselést.

Köves vagy sem?

Mint említettük, ez maximálisan szubjektív. A férfiak igen kis része kér követ a gyűrűjébe, inkább anélkül szeretik hordani, de az nem zavarja őket, ha a női gyűrűben van 1-2 drágakő. Persze semmi sem jelent akadályt.

Milyen lehet a felülete?

A karikagyűrűk felülete alapvetően fényes, matt, vésett, illetve szálhúzott. Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy a vésett és a fényes felület húzza a legtovább, de ezeken is megjelenik előbb-utóbb a mindennapi használatból eredő karcolás. Hogy igényes és szép maradjon a karikagyűrű, ezért minden évben érdemes felfrissíttetni.

Milyen alakú legyen?

Furcsa kérdés, hiszen a gyűrű az egy karika, pedig manapság bármilyen geometrikus alakzat elérhető, úgymint a szögletes, háromszög alakú. Persze csak kívülről lesz ilyen, maga az alap hagyományos marad.

Kényelmes?

Kialakítástól függ. Ha úgy kérjük, hogy a belső élek legyenek lekerekítve, akkor tökéletesen kényelmes viselet lesz. Persze ez függ a vastagságtól is egy kicsit, de ez megint olyan kérdés, amit mindenkinek magának kell eldöntenie.

Mennyi idő, míg megszokom?

Ha egy jó minőségű és kialakítású karikagyűrűről beszélünk, akkor rövid idő alatt megszokja még az is, aki soha nem hordott gyűrűt.

Kapcsolódó cikkek