Ettől a főtörzsőrmestertől retteghetnek a miskolci ittas vezetők

Megosztás

Civil szolgálati autó halad a miskolci forgalomban, és a volánnál ülő zsaru pásztázó pillantásokat vet a szemből érkező és mellette elhaladó járművek vezetőire. Majd felteszi a műszerfalra a megkülönböztető jelzést, megfordul, követni kezd egy kocsit, és hangjelzéssel felszólítja a megállásra. Egy perccel később elégedetten nyugtázza, ismét jó volt a szimata.

– Van valami átlagtól eltérő abban a testtartásban és viselkedésben, ahogy ittas férfiak a volán mögött ülnek.

Már nővel szemben is intézkedtem, de rajtuk nem ismerem fel olyan jól a befolyásoltságot, mint a férfiakon. A felajzottság és a mulyaság egyfajta keveréke látszik rajtuk, ami vérmes, ugyanakkor igyekvő vezetési stílussal párosítva olyan összképet mutat, hogy a megérzésem azt mondatja velem, itt valami nincs rendben. Az is jellemző, hogy cigarettáznak – magyarázta Ivánkó Lóránt főtörzsőrmester, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrző alosztályának járőrvezetője, aki

szolgálati átlagban három ittas sofőrt szűrt ki a forgalomból.

– Akik nem cigiznek, azok rágóznak, és kerülik a tekintetemet. A hangjukon is hallom, amikor a kérdésre, hogy „utoljára mikor fogyasztott alkoholt?”, hazugsággal válaszolnak.

A miskolci rendőriskolában végzett, és 2009-ben szerelt fel a X. Kerületi Rendőrkapitányságra. Két évvel később kérelmezte áthelyezését, és a Miskolci Rendőrkapitányság közterületi járőreként folytatta. Onnan került át 2020-ban a megye közlekedésrendészeti osztályára, és azóta már megyei főkapitányi jutalomban is részesült.

Forrás: Magyar Rendőrség Facebook

Fotó: FRANCZ ILONA

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek