Kipróbálják a mezőkövesdi repülőteret az augusztus 20-i hétvégén

Megosztás

Persze ez nem nyílt napot jelent, nem közönségrepülésről lesz szó.

A Bükk- Mátravidéki Aeroklub meghívására a Borsod Megyei Repülő Klub próbaüzemet tart Mezőkövesden augusztus 19-én, 20-án és 21-én – erről tájékoztatta Bistei Viktor, a Borsod Megyei Repülő Klub elnöke a Mezőkövesd Képekben oldalt.

Mint mondta, a mezőkövesdi repülőtér egy részét az Aeroklub üzemelteti majd sportrepülőtérként. Az elmúlt időszakban megkezdődött az előkészítő munka, füvet vágtak, javították a terep hibáit, kátyúztak, előkészítik az épületek helyét is. Folyamatban van a repülőtér tervezése, amelyeket be kell nyújtani a hatóságoknak, ezután minősülhet IV. kategóriájú repülőtérré a betoncsík. Most ideiglenes leszállóhelyként használhatják majd, korlátozásokkal.

Bistei Viktor kifejtette, a próbaüzem nem azt jelenti, hogy nyílt napot tartanának, nem is lesz közönségrepülés, csupán az ide érkező pilóták és gépek kipróbálják a működtetést. A három nap tapasztalatai alapján dolgozzák ki a működtetési tervet.

Jelenleg a maklári repülőtér fogadott be két miskolci gépet, és júliusban, augusztusban tábort is tudtak tartani a növendékeknek, amiért hálásak. A legtöbb pilóta a miskolci repülőtér búcsúnapja óta nem repült.

A klub elnöke szerint érdekes lesz Eger és más városok közelsége, miután a kövesdi repülőtéren beindul a sportélet, akár több repülőbarátot is bevonhatnak egyesületük életébe, illetve olyan szakágak képviselői is eljöhetnek ide, akik megfelelő hely híján most gondban vannak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek