Így búcsúztak a miskolci repülőtértől a hétvégén – videó

Megosztás

A Gripen vadászgép pénteki repülése csak a búcsúprogramok kezdete volt. Véget ért egy fejezet, de vajon milyen lesz a folytatás?

A miskolci repülőtér a jelenlegi helyén kilencvenegy évig üzemelt. A napokban a városvezetés bejelentette, Miskolcnak lesz új reptere: ez leghamarabb egy év múlva nyithat meg.

Ejtőernyős ugrások, látványos légibemutatók, folyamatos sétarepülés, nosztalgiajárművek (a repülők mellett gépkocsik is) valamint különböző családi és színpadi programok – így búcsúzott el a Borsod Megyei Repülő Klub és Miskolc közössége az idén 91 éves városi reptértől. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Szombaton, a repülőtér utolsó üzemnapján rendkívül sokan látogattak ki a Miskolc és Szirmabesenyő között található területre: sokan azért, hogy nosztalgiázzanak, felidézzék az ezen a helyen átélt, régi repülőnapok emlékeit, mások pedig azért, hogy mindezt gyermekeiknek, unokáiknak is megmutassák.

Az, hogy a repülőtér megszűnik, régóta ismert tény, a korábbi városvezetés még 2018-ban közölte, hogy nem hosszabbít szerződést a miskolci repülőteret üzemeltető Borsod Megyei Repülő Klubbal, a területet ugyanis eladja, és csupán a légimentés számára biztosítanának itt területet a jövőben. A jelenlegi vezetés végül 2020-ban szerződést kötött a klubbal a reptér üzemeltetésére, de csak addig, amíg befektető érkezik az egyébként már évek óta a közeli ipari parkhoz tartozó területre.

A végső búcsú előtt néhány nappal aztán Veres Pál, Miskolc jelenlegi polgármestere bejelentette, hosszas előkészítő és háttérmunka után találtak egy, repülőtér kialakítására alkalmas területet Sajópetri határában, ide költözhet majd át a Borsod Megyei Repülő Klub is. Az új terület engedélyeztetése, kialakítása egy hosszabb folyamat, a klub és a város is úgy számol, hogy minimum egy év szükséges erre.

Így búcsúzik a Borsod Megyei Repülő Klub

További részletek a Minap cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek