Nappali a kényelmes pihenéshez

Megosztás

A nappali egyik fő bútordarabja általában a kanapé, ezen belül pedig számtalan lehetőség létezik. Elhelyezhetünk 3-2-1 vagy 3-1-1 ülőgarnitúrát, esetleg sarokkanapét a tökéletes helykihasználás érdekében. A lényeg, hogy esztétikus legyen és mutatós, valamint igényeinket és szokásainkat is vegye figyelembe.

A nappali berendezése

A 3-2-1 azt jelenti, hogy van egy 3 és egy 2 személyes kanapé, mellette pedig egy fotel. A 3-1-1 pedig egy 3 személyes kanapét tartalmaz 2 fotellel. Ezeken felül is számtalan variációban berendezhetjük a nappalit, nincs semmi törvénybe foglalva, ahogy nekünk a legpraktikusabb, úgy célszerű.

Van olyan is, hogy a nappalit egyben hálószobának is használjuk, esetleg vendégszobaként üzemel, ha ottalvós látogatónk van. Ilyen esetekben a legideálisabb az olyan ágyazható kanapé használata, amely különleges kényelemmel rendelkezik.

Munkából hazatérve, fáradtan az ágyra esve mi sem esik jobban, mint a kedvenc italunk mellett pihengetni kicsit, esetleg tévézni, olvasni, vagy csak beszélgetni szeretteinkkel? Mindezt a kényelmesen berendezett nappalinkban, ahol esténként összegyűlik a család.

Kanapéágyak gerincvédő zónával a legmagasabb fokú kényelem érdekében

A SzenZa Bútoráruház bonellrugós kanapéágyai pontosan ezt a célt szolgálják, nem is akárhogyan, hiszen ezeken a típusokon aludni olyan, akár a legkomfortosabb franciaágyak valamelyikén.

Mindennapos alvásra alkalmas típusok ezek, mivel az erős matrac közepén gerincvédő zóna biztosítja a tökéletes kényelmet a gerinc megfelelő alátámasztásával. Ezáltal óvja egészségünket is, nem csupán a pihentető alvást segíti elő.

Nagyon egyszerű a működésük, így az sem lehet probléma, ha késő este vagy éjszaka fáradtan érkezünk haza, mert ebben az esetben is könnyedén kinyitható. Az ágynemű nappal az ágyneműtartóban kaphat helyet, ahol védelmet nyer a külső szennyeződések ellen is. Fontos, hogy az ágyneműtartót mindig kizárólag funkcionalitásának megfelelően használjuk, máskülönben könnyen leszakadhat.

A megfelelő bútor kiválasztása

Amikor berendezzük a nappalinkat, vegyük le a pontos méreteket, gondoljuk át az igényeinket, hogy mire mennyit szeretnénk használni a kanapét és mennyit tartózkodunk a helyiségben. Ezek figyelembevételével válasszunk méretet a számtalan variáció közül, de nézzük meg a szoba stílusát is, hogy ahhoz illeszkedjen az új kanapéágy. A színét is ezen szempontok szerint válasszuk ki.

Ha a kanapé lesz a szoba központi eleme, akkor dönthetünk egy ütősebb, feltűnőbb színváltozat mellett is, de sok esetben célszerűbb semleges árnyalatra szavazni és inkább a kiegészítőknek több hangsúlyt adni.

Ha túl kicsi a nappalink, egy zömök kanapéágy zsúfolt hatást fog kelteni, így ilyen esetben kisebb méretet kell keresnünk. Ha a szövet épsége miatt aggódnánk, válasszunk szennytaszítót, vagy olyat, ami tiszta vízzel takarítható.

Bármelyik mellett tesszük is le a voksunkat, a gerincvédő zónás kanapéágy mindenképpen a legjobb választás, hiszen stabil tartást biztosít a testünknek.

Kapcsolódó cikkek