Állati hír a növényi fehérjéről

Megosztás

Az emberi test számára nélkülözhetetlen a fehérje, hiszen az izmok, a bőr, és számos egyéb szövet regenerálódását szolgálja. Ezzel a felismeréssel, és az aktív életmód népszerűségével arányosan nőtt a fehérjeporok fogyasztóinak tábora.

Idővel kiderült, hogy a tejsavófehérje nem minden esetben kompatibilis a sportos életmódot kedvelők szervezetével. Sokakat a fehérjeporok fogyasztása ébresztett rá arra, hogy érzékenyek a tejre vagy annak valamelyik összetevőjére. Szerencsére van alternatíva. Ilyen a növényi fehérjepor, köztük a Naturize barnarizs-fehérjepor.

Persze nem elég azt tudni, hogy a növényi fehérje biztonságosabb és egészségesebb. Ezért jöjjenek a pro és kontra érvek, hogy könnyebb legyen dönteni.

Mikor lehet problémás a tejsavófehérje?

A tejsavó alapanyaga a tej. Ez a legtöbb panasz forrása. Aki a laktózt nem jól tolerálja, gyakran tapasztalhat emésztési zavarokat, puffadást, hasi görcsöket. S ha ez nem lenne elég, allergénként bőrreakciókat, nehéz légzést okozhat.

Maga a tejsavófehérje is feladja a leckét az emésztőrendszernek, kiválthat hasmenést vagy székrekedést, attól függően, ki mekkora mennyiségben fogyasztja. Ha a tünetek sokáig enyhék, ki sem derül időben, mi áll a háttérben.

Adalékok, gyanús maradványok

És akkor még nem említettük a mesterséges adalékokat, édesítőszereket, tartósítószereket, amelyeket miért is keresnénk az összetevők között, amikor egészséget vásárolunk? Pedig alattomosak tudnak lenni, irritálhatják a gyomrot és hozzájárulhatnak a cukor iránti függőség kialakulásához.

Sajnos, lehet még fokozni a veszélyeket. Ha a tej nem ökológiai gazdálkodásból származik, a fehérjeporban előfordulhatnak hormonok és antibiotikum-maradványok. Ezeket nemcsak az immunrendszer és a hormonháztartás nem látja szívesen, de aggasztó is, ha egy tisztább, természetesebb étrend volna a cél.

A barnarizs-fehérje mint növényi alternatíva

A barnarizs-fehérje egyik fő előnye, hogy hipoallergén, így eleve kizárt mindenféle, érzékenységből adódó tünet. Mivel nem tartalmaz laktózt, glutént vagy szóját, sokkal kisebb eséllyel okoz emésztési problémát.

Kizárólag növényi alapanyagokból készül, ezért nem találhatók benne mesterséges édesítőszerek, hormonok vagy antibiotikumok. Vagyis hosszú távon is biztonságos választást jelentenek azok számára, akik egészségesebb alternatívát keresnek a napi fehérjebevitelhez.

Kíméletesebb a környezethez is

Rég megdőlt az a tévhit, miszerint a növényi fehérjék nem teljes értékűek. Kutatások sora bizonyítja ennek az ellenkezőjét, a barnarizs-fehérje önmagában is teljesértékű, és a kettős vaktesztes kutatásban a tejsavóval egyenértékű izomépítő hatás állapítottak meg. S ha még nem lenne elég ennyi jó hír, zárjuk a ráadással!

A növényi fehérjék előállítása sokkal kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után, mint az állati eredetű fehérje gyártása. Így most azok is megkönnyebbülhettek, akik bolygónk jövőjéért legalább akkora felelősséget éreznek, mint saját egészségükért.

Kapcsolódó cikkek