Hathavi jutalommal a zsebében távozhat Sárospatak leköszönő polgármestere

Megosztás

Habár Sárospatak polgármestere várakozáson alul teljesített az idei választáson, magas színvonalú munkájáért meglepően nagy jutalmat ítéltek neki közvetlen munkatársai.

A fideszes többségű sárospataki képviselőtestület hathavi jutalmat szavazott meg a leköszönő fideszes polgármesternek, Aros Jánosnak, valamint az alpolgármesternek, Sikora Attilának. A döntést azzal indokolták, hogy a jutalom a 2024-es évi munkájuk magas színvonalú elvégzéséért jár. A 444.hu cikke szerint mindez meglepő indoklásnak tűnik azután, hogy a választók júniusban 14 év után leváltották a polgármestert a posztjáról, és a városi fideszes jelöltek is borzalmasan szerepeltek.

Aros csak 36 százalékot kapott, és az egyéni választókerületek többségében az ellenzék győzött. Pedig a Fidesz az EP-listán jól szerepelt, 44 százalékot kapott.

Az eredeti előterjesztésben még csak egyhavi jutalom szerepelt, de a pénzügyi bizottság ülésén valaki javasolta, hogy legyen inkább hathavi az összeg – teszik hozzá. Egyed Attila, a bizottság fideszes elnöke elmondta, hogy az eredeti javaslat az övé volt, míg a hathavira emelő javaslatot egy önkormányzaton kívüli bizottsági tag tette, akit nem nevezett meg. Az indoklás során elhangzott az az érv is, hogy Aros az elmúlt 14 évben viszonylag kevésszer kapott jutalmat.

A bőkezű jutalmazás részleteiről az alábbi videóból lehet még többet megtudni:

Polgármesteri és alpolgármesteri jutalom

Uploaded by Dr. Farkas Szabolcs független polgármesterjelölt on 2024-06-28.

A lap megkeresésére Aros kijelentette, hogy nincs szüksége ekkora összegű jutalomra, és hogy bár jóleső érzés volt, hogy az önkormányzat elismerte munkáját, keresi a jogi lehetőséget arra, hogy ne vegye fel ezt az összeget.

Ez nehézséget jelent, mert az önkormányzat döntése alapján a pénzügyi iroda hamarosan ki fogja utalni a pénzt. Most azt vizsgálja, hogyan tudná visszautalni az összeget, vagy hogy az önkormányzat visszavonhatja-e a döntést.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek